HELPT BOTOX TEGEN OVERMATIG ZWETEN ONDER DE OKSELS?
FAQ's over Botox & overmatig zweten (hyperhidrosis)

Marsha Wichers helpt met een behandeling tegen overmatig zweten
Dokter Marsha Wichers

Marsha Wichers

Cosmetisch arts

KNMG

"Tijdens een intakegesprek is er altijd ruim tijd en aandacht voor je vragen. Om je alvast op weg te helpen beantwoord ik hier de meest gestelde vragen. Voor een persoonlijk advies over injectables en huidverbetering zie ik je graag in de praktijk in Leiden, tot ziens!"

 Zie onder 'stories' wat de Softox methode voor Marlies, Olga en Inge heeft betekend. 

logo praktijk dokter marsha wichers.png

Overmatig zweten onder de oksels
Van overmatig zweten onder de oksels -ook wel axillaire hyperhidrosis genoemd- is sprake wanneer het zweten de dagelijkse activiteiten beïnvloedt. Daarbij kun je denken aan het moeten verwisselen van kleding en het bewust dragen van donkere kleuren. Sommige mensen schamen zich voor het overmatige zweten en dit kan nervositeit in de hand werken. Spanning en nervositeit kunnen weer voor een toename in transpireren zorgen en zo is de cirkel rond. 

Hoe werkt Botox bij overmatig zweten?

Botox wordt met een heel dun naaldje oppervlakkig in de huid van de oksels ingebracht. Per oksel zijn er een aantal prikjes nodig om alle zweetkliertjes te kunnen behandelen. De behandeling is gevoelig maar voor de meeste mensen goed te verdragen. Botuline toxine (Botox) stopt tijdelijk de overdracht van het 'zweetsignaal' tussen de zenuw en het zweetkliertje. Daardoor zal het zweetkliertje tijdelijk geen zweet meer produceren. Enkele dagen na de injecties wordt het effect merkbaar en na twee weken is het effect optimaal. 

Hoe langt werkt Botox tegen overmatig zweten?
De meeste mensen kunnen 4 tot 6 maanden doen met het effect van de behandeling. 

Wat kost een Botox behandeling bij overmatig zweten onder oksels?
Een reguliere behandeling kost 450 euro. Wanneer deze dosering niet voldoende is kan het nodig zijn om meer Botox te gebruiken, de kosten voor een 'grote behandeling' komen op 590 euro. Dit wordt tijdens een consult bepaald en besproken.
Nb. de volgende hyperhidrose indicaties worden niet behandeld in de praktijk: handen, voeten en gezicht.

Wordt een Botox behandeling tegen overmatig zweten vergoed door de zorgverzekering?
Bij ons in de praktijk wordt een behandeling met Botox niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Wat is Botox en is het veilig?
Voor meer informatie over Botox, veiligheid en eventuele bijwerkingen verwijs ik je naar de pagina 'Wat is Botox en is het veilig?'.

Praktijk voor de injectables en face positivity Marsha Wichers Leiden

Missie en visie

bij praktijk voor Injectables & Face Positivity

Persoonlijke aandacht staat centraal binnen de praktijk. Marsha begeleidt haar cliënten op een betrokken manier waardoor er ook gelegenheid is om te kijken naar wat het gezicht voor iemand betekent en welke behandelingen daar wél en niet bij passen. Cliënten vragen niet om een rimpelloos uiterlijk, maar om een tevreden gevoel wanneer ze in de spiegel kijken. En dat gaat over een positieve uitstraling en empathie voor jezelf. Kleine cosmetische behandelingen kunnen daarbij helpen.

 

Marsha Wichers is cosmetisch arts KNMG, dit is een beschermde titel voor cosmetisch artsen die voldoen aan veiligheids en kwaliteitseisen. Marsha heeft zich met name toegelegd op het vertragen van het verouderingsproces, zonder het karakter van het gezicht te veranderen. Met Botox en hyaluronzuurfillers zorgt ze voor een subtiel en natuurlijk resultaat. Ze vindt het belangrijk dat cliënten zich op hun gemak voelen in de praktijk en besteedt uitgebreid aandacht aan de eerste intake en gezichtsanalyse.