Mooi Jezelf Zijn en de grenzen van schoonheid door Dokter Marsha Wichers

MOOI JEZELF ZIJN

Een zoektocht naar de grenzen
van schoonheidVlog

YouTube-Logo-
Dokter Marsha Wichers Leiden

Marsha Wichers

Cosmetisch arts

& Kunstenaar

Altijd al willen weten hoe cosmetisch artsen een nieuwe kaaklijn creëren?

logo praktijk dokter marsha wichers.png

En wat voor impact een neuscorrectie heeft op de persoonlijkheid van je gezicht?

In haar vlog neemt Marsha Wichers je mee in een uitzonderlijke benadering van haar vakgebied, de cosmetische geneeskunde. 

Omdat zij naast arts ook kunstenaar is, benadert zij de maakbaarheid van schoonheid ook van een andere kant. Ze laat zien wat er mogelijk is en hoe het werkt. Ze maakt inzichtelijk waar de grenzen van schoonheid liggen.

Want een cosmetische behandeling kan het toppunt van schoonheid bereiken,
maar kan soms ook de grens over gaan..

 

Aflevering 1 | Een siliconen mal van mijn gezicht

In deze eerste aflevering van 'Mooi jezelf zijn' laat ik een siliconen mal maken van mijn gezicht. Ik ging daarvoor naar @carola_brockhoff van Unreal studio. Zij maken ook de special effects prosthetics voor filmproducties. Dat was een bijzondere ervaring ;-)

Aflevering 2 | Kaaklijnverstrakking

In deze aflevering laat ik jullie zien hoe ik een afdruk van klei van mijn eigen gezicht maak. Met deze replica van klei ga ik aan de slag en bespreek ik de mogelijkheden om de kaaklijn te verstrakken. Tegenwoordig is er heel wat mogelijk, denk bijvoorbeeld aan afbreekbare hyaluronzuurfillers, plastische chirurgie en Energy Based Devices.

Aflevering 3 | Hoeveel ml gaat er in een kaaklijn?

In deze aflevering ga ik mijn gezicht beoordelen volgens de gulden snede. Dat is dé schoonheidsverhouding die aan de basis van alle mooie dingen in de natuur ligt. Ik kom erachter dat mijn kaaklijn en kin veranderd moeten worden om in de gulden snede te passen. Tijdens de bewerkingen laat ik jullie zien hoeveel filler er nodig is om zo'n behandeling uit te voeren. Ik werk met klei en hierdoor krijg je een aardig beeld van veranderingen die er nodig zijn. Je merkt al snel dat dit soort ingrepen niet met een paar milliliter zijn gedaan....

Aflevering 4 | Een neuscorrectie

In deze aflevering ga ik een neuscorrectie uitvoeren op mijn sculptuur. Ik bespreek waarom de neus en het profiel zo kenmerkend zijn voor iemands gezicht. Een neuscorrectie kan je uiterlijk écht heel erg veranderen, maar dat kan natuurlijk ook precies zijn wat je wilt...

Aflevering 5 | Lippen opvullen

In deze aflevering ga ik mijn lippen opvullen. Ik kom erachter dat er heel wat meer dan een halve milliliter filler in mijn lippen moet om maar enigszins in de buurt te komen van het huidige schoonheidsideaal. Althans als ik de trends op Instagram mag geloven.. Eigenlijk schrik ik hier wel van. Lang niet alle vrouwen hebben van nature volle lippen, dus hoe haalbaar is dit ideaal eigenlijk? En wanneer je lippen opspuit die van nature dun zijn, kun je dan überhaupt wel een mooi natuurlijk resultaat verwachten?

Aflevering 6 | Hoeveel milliliter gaat er in een lipvergroting?

Van verschillende kijkers kreeg ik de vraag hoeveel milliliter filler er nou precies nodig is om een lipvergroting uit te voeren. In deze vlog neem ik jullie mee en gaan we tellen hoeveel spuiten erin gaan. Ik leg ook uit waar de grenzen van het haalbare liggen. En ik zoom in op het eindresultaat.

Aflevering 7 | Het eindresultaat, ben ik mezelf nog?

De sculptuur van mijn gezicht heeft een transformatie ondergaan. ‘Ik’ heb een gestroomlijnde kaaklijn, een prominentere kin, een kleinere neus, veel vollere lippen en een strakkere hals. Maar of ik mezelf nog ben? Eerlijk gezegd herken ik mezelf niet goed meer. 
Ik mag dan wat meer passen binnen het perfecte plaatje van de social media, maar de eigenschappen die zo kenmerkend zijn voor wie ik ben, zijn weg.

 

Take home message


Met deze serie hoop ik jullie meer inzicht te geven in het verhaal achter de beauty beelden die we voorbij zien komen. Schoonheid is tegenwoordig maakbaar, maar karakter en persoonlijkheid is wat een gezicht uniek maakt. De kunst is om jouw eigen schoonheid te benadrukken en bij het volgen van trends goed na te denken of deze vormen en kenmerken bij jóuw gezicht passen.


Wanneer je besluit iets aan je gezicht te laten doen, ga naar een goede arts, die veel ervaring heeft. Kijk of diegene jou goed begrijpt en een goed oog voor schoonheid heeft. Dat kan dus ook betekenen dat de arts in kwestie ‘nee’ kan zeggen tegen een verzoek, omdat het niet past binnen je gezicht.

 Zie onder 'stories' wat de Softox methode voor Marlies, Olga en Inge heeft betekend.