WAT KAN IK LATEN DOEN AAN LIPLIJNTJES?
FAQ's over de behandeling van rimpels in de bovenlip, de zogenoemde 'rokerslijntjes'.

Liplijntjes behandelen bij Marsha Wichers Leiden
Dokter Marsha Wichers

Marsha Wichers

Cosmetisch arts

KNMG

"Tijdens een intakegesprek is er altijd ruim tijd en aandacht voor je vragen. Om je alvast op weg te helpen beantwoord ik hier de meest gestelde vragen. Voor een persoonlijk advies over injectables en huidverbetering zie ik je graag in de praktijk in Leiden, tot ziens!"

 Zie onder 'stories' wat de Softox methode voor Marlies, Olga en Inge heeft betekend. 

logo praktijk dokter marsha wichers.png
Liplijntjes behandelen DokterMarshaWiche
Liplijntjes behandelen voorenna DokterMa
Liplijntjes behandelen foto DokterMarsha

Hoe lang houdt het effect van een behandeling aan?

Gemiddeld genomen houdt het effect ongeveer 6 maanden aan. Er zijn mensen bij wie het effect langer aanhoudt. 

Gaat mijn bovenlip er onnatuurlijk uitzien na een behandeling?
Doordat er gekozen wordt voor een subtiele aanpak zal de bovenlip er natuurlijk uit blijven zien. De lip wordt dus niet 'opgespoten'. De behandeling zorgt voor versteviging en zal alleen volume herstellen waar dat verloren is. Lijntjes die al in de huid zitten zullen niet meer helemaal weggaan met een hyaluronzuurfiller.

Liplijntjes behandelen dokter marsha wic
liplijntjes zij aanzicht dokter marsha w

Is het waar dat je op tijd moet beginnen met het laten behandelen van beginnende liplijntjes?
Wanneer je graag wil voorkomen dat de lijntjes erger worden is het verstandig om op tijd te beginnen. Je voorkomt daarmee dat de lijnen dieper worden.

Wat voor bijwerkingen kan ik van een behandeling van liplijntjes verwachten?
Na de behandeling kun je last hebben van zwelling en blauwe plekjes. Eventuele zwelling duurt meestal 1 á 2 dagen. Blauwe plekjes zijn gemiddeld 3 tot 7 dagen zichtbaar. Uiteraard reageert iedereen anders en kan dit per persoon verschillen.

Is de behandeling van liplijntjes pijnlijk?
Wanneer je de lijntjes van je lip laat behandelen wordt dit eigenlijk bijna altijd met een verdoving gedaan. Hierdoor voel je weinig van de behandeling.

Hoe ontstaan rimpels in de bovenlip?
In het dagelijks leven gebruiken we onze mond ontzettend veel tijdens het praten, eten, drinken en voor sommigen: het roken. Het verschilt van persoon tot persoon hoe krachtig de kringspier rond de mond wordt aangespannen tijdens deze momenten van beweging. Hoe krachtiger, hoe meer de lip zal rimpelen. Daarnaast verlies je naarmate je ouder wordt ook volume rond je mond, er ontstaat daardoor ook meer 'ruimte om te plooien'.

Hoe kunnen rimpels in de bovenlip behandeld worden?
Rimpeltjes rond de mond kunnen behandeld worden met een afbreekbare hyaluronzuurfiller. In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van het merk Restylane® dat bekend staat om haar veiligheid en kwaliteit. Met de filler wordt heel subtiel het volumeverlies onder de rimpeltjes opgevuld en waar nodig ook de contour van de lip verstevigd. Wanneer er sprake is van overmatig actieve of sterke spieren rond de mond kan er met Botox iets meer ontspanning gegeven worden waardoor de rimpeltjes minder diep in de huid 'getrokken' worden.

Kun je mij een voorbeeld laten zien van hoe zo'n behandeling werkt?
Hieronder zie je een video van een behandeling van liplijntjes.

Praktijk voor de injectables en face positivity Marsha Wichers Leiden

Missie en visie
bij praktijk voor Injectables & Face Positivity

Persoonlijke aandacht staat centraal binnen de praktijk. Marsha begeleidt haar cliënten op een betrokken manier waardoor er ook gelegenheid is om te kijken naar wat het gezicht voor iemand betekent en welke behandelingen daar wél en niet bij passen. Cliënten vragen niet om een rimpelloos uiterlijk, maar om een tevreden gevoel wanneer ze in de spiegel kijken. En dat gaat over een positieve uitstraling en empathie voor jezelf. Kleine cosmetische behandelingen kunnen daarbij helpen.

 

Marsha Wichers is cosmetisch arts KNMG, dit is een beschermde titel voor cosmetisch artsen die voldoen aan veiligheids en kwaliteitseisen. Marsha heeft zich met name toegelegd op het vertragen van het verouderingsproces, zonder het karakter van het gezicht te veranderen. Met Botox en hyaluronzuurfillers zorgt ze voor een subtiel en natuurlijk resultaat. Ze vindt het belangrijk dat cliënten zich op hun gemak voelen in de praktijk en besteedt uitgebreid aandacht aan de eerste intake en gezichtsanalyse.